Рангел Иванов

Ръст: 174 см.
Тегло: 70 кг.
Рекорд: W14 / L5 / (KO5)

Рангел Иванов е роден през месец април 1985 г. в гр. Варна, България.

През ранното си детството и целия си юношески период, Рангел Иванов спортува, като тренира първо футбол в СК Спартак Варна и след това, баскетбол в СК Черно Море.
През 2005 г., Рангел Иванов започва да тренира мма, привлечен от своя по-голям брат, и в последствие треньор – Добромир Иванов.
Неговата първа тренировка преминава в СК Йорк, по ръководството на треньор Станислав Бахчеванов.
Именно там, Рангел Иванов получава своите основи в бойните спортове.

В периода 2005 г. – 2006 г., Рангел Иванов се състезава под правилника на MMA, където печели и своята Национална титла по VALE TUDO.
През 2007 г., той преминава в СК АРГУС под ръководството на треньора Николай Скипарнов и прави своя преход в кик и тай бокса.
През 2008 г., взима участие в новосъздадената организация ICHIGEKI – елиминационен турнир, който селектира най-добрите професионални кикбокс бойци в България.
След това, Рангел Иванов се оттегля от професионалния кикбокс за шест години и половина.
През 2013 г., Добромир и Рангел Иванови основават техен собствен клуб по кикбокс – DREAM VARNA, където започват да развиват състезателна и треньорска дейност.
През 2014 г., Рангел Иванов прави своето завръщане в кикбокса на държавно и международно ниво.
Малко по-късно, през същата 2014-та година, българският боец получава покана за участие в една от най-популярните верига в Европа – SUPERKOMBAT.
Турнирът се излъчва на живо по EUROSPORT в 54 държави на 20 различни езици.
След това събитие, в продължение на шест години, той активно взима участие в редица престижни организации като FIGHT NIGHT, PRO FIGHT, SUPERKOMBAT, GOLDEN FIGHTERS, SAVAGES.
През 2019 г., Рангел Иванов успява да завоюва престижната интерконтиненталната титла на WKN при професионалистите.
Това е и неговата последна среща в спортната му кариера.
Отдава се на треньорска дейност.

Треньорска дейност:

По време на състезателната си кариера, Рангел Иванов успява да работи като треньор с клиенти и състезатели от цялата страна.
През пееиода 2017 г. – 2018 г., той разширява треньорската си практика, като излиза извън пределите на Република България, започвайки работа за едно от кралските семейства на Саудитска Арабия.
При престоя си в кралското семейство като треньор, той натрупва безценен опит и запознанства.

След прекратяване на спортната си кариера през 2019 г., Рангел Иванов успява да завоюва множество титли като треньор.
Измежду състезателите му се открояват титулованият професионален кикбоксьор Едуард Алексанян и състезателят на Националния отбор по кикбокс – Константин Стойков.
В своя спортен клуб – DREAM VARNA, Рангел Иванов работи както с професионални състезатели, така и с атлети на аматьорско ниво.
Развива умения за работа с клиенти от начално до професионално развитие – мъже и жени, деца в най-ранна възраст от 3 до 9 години, както и деца в неравностойно положение и с увреждания.